Ilie Alexandu s-a apucat imediat dupa Revolutie cu afaceri mici, de tipul consignatie. A vandut la inceput marfa din Turcia, apoi din Grecia si Ungaria. A facut astfel un milion de dolari, pe care i-a investit imediat in parcul de vacanta Hermes. A deschis acolo o gradina zoologica, un teatru de vara, dar a ridicat si o mini-copie a turnului Eiffel.

A investit apoi si in mezeluri, televizoare si hoteluri.

Tot acest spectacol al bogatiei avea sa se prabuseasca insa in martie 1997, cand Ilie Alexandru intra in atentia politistilor. Cel mai cunoscut scandal este cel in care a fost acuzat cu peste 5 milioane de dolari, o banca.

A fost arestat pentru inselaciune in dauna avutului public si privat, fals si uz de fals. Pentru a face rost de bani, a incercat chiar sa isi vanda o parte din imperiul de la Slobozia.

Trei ani mai tarziu, este condamnat si pentru inselaciune si evaziune fiscala. In tot acest timp, ferma de la Slobozia cadea din ce in ce mai mult in paragina. Mare parte a fost preluata de banci, spun fiii, in contul datoriilor.

In 2001, pe numele sau apare un nou mandat de arestare, pentru ca si-a inselat un partener german de afaceri cu peste 22 de miliarde de lei vechi. Este condamnat la 12 ani de inchisoare, din care executa doar 8. A fost eliberat conditionat anul trecut.

Avea o curte la tara si numai acolo statea in ultimul timp. Suferea insa de hipertensiune arteriala. S-a plimbat prin spitale, iar vineri si-a luat ramas bun de la cei sase copii. Facuse un accident vascular, urmat de un stop cardio-respirator.

Trupul lui Ilie Alexandru a fost depus la catedrala "Inaltarea Domnului", din Slobozia, pe care chiar el a ridicat-o. Va fi inmormantat luni.