"Putin miroase frumos, face clabuc si e 100% natural. Mai mult, iti face pielea catifelata". Asa suna oferta de sapun de casa, in forma de statuete, a unei familii din Tautii de Sus, Judetul Maramures.

Doua firme din orasele rusesti Cerepovet, Uriupinsk, au fost printre primii clienti ai mini fabricii de sapun. Dar comenzi s-au primit si din Anglia si Ungaria. Sapunul Putin il realizam din ingrediente naturale. Il turnam in matriat. Se extrage dupa 7-9 minute, iar ambalarea se face dupa 3 zile.

In viitor, barbatul se gandeste la un alt personaj pe care sa il transforme in statueta din sapun. Carol I va fi o statueta omagiu, nu va putea fi cumparata, ci va fi daruita clientilor fideli bonus la alte comenzi.

Si la Cluj doi soti au intrat in afacerea cu sapunuri natural in urma cu trei ani, cand femeia cauta ulei de argan pe internet. Pentru ca l-a gasit doar in strainatate, s-au gandit sa il aduca in Romania si asa au inceput sa isi prepare singuri cosmeticele.

Cei doi soti fac sapunurile, acasa, cu instrumente pe care deseori le folosim in bucatarie: mixer si oale. Procedeul nu este deloc complicat, spun ei. Se face o baza de unturi si uleiuri si o baza care contine soda caustica dizolvata in diferite medii. Se foloseste metoda la rece, care presupune sa nu fierbi aceste unturi si uleiuri. Ele isi pastreaza astfel  proprietatile aproape intacte.

Cand vine vorba despre preturi, e drept ca sunt ceva mai scumpe cu aproape 5 lei decat cele pe care le gasim in comert.