Romania se dezvolta pe internet. Povesti de succes ale tinerilor care au indraznit sa demareze afaceri in online, cu care au depasit granitele tarii
Intr-o tara in care uneori avem impresia ca lucrurile merg prea lent, se ridica o generatie care functioneaza cu o alta viteza. Sunt tinerii care cauta succesul in alta parte decat in strainatate sau intr-o companie multinationala. Au curajul sa puna pe picioare propriile afaceri in internet si tehnologie.
Elvis, Cristi si Bobby vand baghete magice. Atat de multe incat acum compania lor a ajuns la 25 de angajati, platiti cu salarii peste medie.
Au pornit in Dublin, si-au mutat sediul intr-o garsoniera din Crangasi, apoi la Dristor, iar acum lucreaza intr-o cladire din Piata Victoriei. Succesul lor a venit dupa o finantare de 550 de mii de euro, investita apoi cu fler.
Solitaire Arena e jocul facut de ei, accesat zilnic de 1 milion de oameni. Dupa sesiunile serioase de munca, angajatii se distreaza cu ping-pong, fotbal sau jocuri pe console.
Din Victoriei ne mutam la Universitate, la TechHub. Aici, lucreaza George Lemnaru si cei cinci colegi ai lui. Au primit o finantare pentru jocul facut de ei Liga Ultras. Un simulator de fotbal cu 50 de mii de utilizatori din Romania, Italia si Grecia si asta in doar jumatate de an, iar profitul va veni peste cateva luni.
Succes au si romanii de la SmartBill. Pornit cu trei oameni nu cu mult timp in urma, proiectul a ajuns acum la peste 20. Cu 5 euro pe luna, o companie mica poate emite facturi rapid. Iar acum cere investitii de 1 milion de euro ca sa se extinda.
Ideile romanilor sunt urmarite si de investitori straini. Pentru fiecare slujba desfiintata de internet, alte doua sunt create. Pentru ca industria de tehnologie nu are nevoie de autostrazi.
Pe acelasi subiect: