In prezent, aici exista peste 140 de localuri pentru toate gusturile, de la baruri si restaurante, pana la pub-uri si bistrouri, in fiecare dintre ele proprietarii investind, in medie, intre 30.000 si 170.000 de euro. Banii s-au dus in renovari, amenajari si utilarea spatiilor care strang ca un magnet mii de petrecareti in fiecare seara. Zona valoreaza la o analiza rapida cel putin 4,2 milioane de euro, ca investitii, potrivit unor calcule gandul.

Cei mai multi intreprinzatori aleg sa se asocieze in grupuri de doua sau trei persoane in vederea realizarii unei investitii in deschiderea unui local, indiferent de specificul acestuia. Sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor provin, de cele mai multe ori, din surse proprii, nu din credite bancare.

"Cele mai cautate strazi pentru deschiderea de localuri in Centrul Vechi sunt, in prezent, Smardan, Lipscani si Strada Franceza, acestea avand cel mai mare trafic", a precizat Radu Tanasescu, managing partner al diviziei de retail din cadrul agentiei imobiliare Coldwell Banker Affiliates. Aceste strazi au si avantajul de a fi printre primele din zona care au fost reabilitate de catre autoritatile locale.

Citeste intreg articolul pe www.gandul.info