Compania pe care a fondat-o are potentialul urias de a transforma sistemul de asistenta medicala din SUA.

Elizabeth Holmes a parasit Universitatea Stanford la 19 ani cu gandul de a-si infiinta propria companie. A incasat fondurile pe care parintii i le-au pus deoparte pentru educatie si a demarat planul. Acum, miliardarul Larry Ellison investeste in compania sa, si fost secretari de stat americani se afla in consiliul de administratie al firmei.

"Cred ca foarte multi tineri au idei incredibile, dar cateodata asteapta prea mult pana sa ofere vietii lor acea stralucire", spune Holmes. "Ceea ce am facut eu a fost sa dau startul mult mai devreme".

Prin compania sa, Theranos, care valoreaza peste 9 mld. dolari, Holmes a luat in vizor industria de 76 de miliarde de dolari a diagnosticului de laborator. Un sistem care astepta sa fie "deranjat", din moment ce metodele de testare a sangelui nu s-au mai schimbat de la aparitia laboratoarelor clinice moderne in 1960. 

Ideea ei: fara fiole, fara garouri. Doar o intepatura, un recipient mai mic decat un banut si 70 de teste de laborator ce pot fi rulate dintr-o singura picatura de sange, intr-un timp mult mai scurt comparativ cu testele traditionale.

Holmes este de parere ca simplificarea testarii ii va face pe oameni mai relaxati in privinta analizelor sangvine si ii va ajuta sa detecteze astfel mult mai devreme posibile boli.

Inspirata de tatal sau, care a lucrat in asistenta umanitara, Holmes a declarat: "Eram convinsa ca voi face si eu asta, dar apoi am realizat ca o companie poate deveni vehiculul principal cu impact direct asupra unei schimbari uriase pe care tu te gandesti sa o faci. M-am gandit la ce as putea sa construiesc ca sa aiba un impact pozitiv putenic asupra oamenilor la nivel mondial".

Solutia a fost Theranos Wellness Center, cu sediul in Palo Alto, unde gasesti muzica de relaxare, reviste glossy si analize de sange fara durere si intr-un timp record.

Tot ce mai spera acum Holmes este ca solutia ei sa fie implementată la nivel national.