Angelina Jolie, care detine functia de trimis special al Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiat, a finantat o scoala primara exclusiv pentru fete in afara capitalei Kabul, intr-o regiune in care traiesc foarte multi refugiati.  Aici invata deja intre 200 si 300 de tinere.

Angelina Jolie a mai finantat o scoala in partea de est a Afganistanului, care a fost inaugurata in 2010, potrivit UNCHR. 

E! news informeaza ca actrita va finanta si alte institutii de invatamant prin fondurile ce vor fi aduse de comercializarea bijuteriilor din linia "Style of Jolie" pe care actrita le-a creat in colaborare cu bijutierul Robert Procop.

"Pe langa satisfactia artistica pe care am avut-o atunci cand am creat designul acestor bijuterii, simtim ca am fost inspirati atunci cand am decis ca munca noastra va servi unui scop nobil, acela de a sprijini copiii in dificultate", a declarat Angelina Jolie. 

Bijuteriile vor fi puse in vanzare pe 4 aprilie prin intermediul magazinului Tivol din Kansas City. 

Angelina Jolie a donat in ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor initiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea intreaga si a vizitat din 2001 pana in aprilie 2012, peste 40 de tabere de refugiati pe plan mondial.