Mai multi antreprenori din Bucuresti au observat lipsa de spatiu din apartamentele romanilor si au investit in spatii uriase de depozitare. Unele sunt complet automatizate. La acest depozit aveti acces 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Fiecare boxa are o alarma in caz ca este fortata, iar depozitul este monitorizat video.

Totusi nu aveti voie sa depozitati lucruri foarte scumpe si bijuterii. Obiectele interzise sunt precizate in contract. "Animale vii sau impaiate, produse inflamabile, produse chimice", spune Bogdan Ranja, director spatiu de depozitare.

Puteti opta pentru o boxa de dimensiuni reduse, cam cat o debara. Sau puteti inchiria o boxa mai mare, in care sa depozitati mobila si diferite lucruri personale.

Chiria unei boxe tip debara de un metru patrat este de 240 de lei pe luna, iar pentru una de 6 metri patrati, aproape 500 de lei. Puteti opta si pentru depozitarea clasica, in containere. Unul de 7 metri cubi costa 250 de lei, iar unul de 60 de metri cubi – 5.000 de lei pe luna.

"Oferim orice fel de de servicii care sunt necesare, inclusiv transportarea de la domiciliu si ducerea inapoi la domiciliu", a explicat Teodor Popa, director executiv spatiu de depozitare.

Atentie, daca intarziati cu plata riscati sa ramaneti fara lucrurile personale. In depozitele cu acces 24 de ore din 24 vi se blocheaza boxa dupa o intarziere de 7 zile, iar intr-o luna se confisca. Domnul de Groot, un olandez care a investit intr-un spatiu de depozitare in containere are deja experienta confiscarii.

"Daca trei luni nu a platit chirie se anunta in scris, noi avem dreptul sa confiscam marfa. Am livrat la reciclare si am recuperat chiria pe 4 luni", sustine patronul unui spatiu de depozitare.

Acest lucru nu-i sperie pe clienti. Cele trei spatii de depozitare vizitate doar astazi se gasesc la iesirile din Capitala.