Totodata, paritatea pentru dolarul american a scazut cu 3,09 bani, la 3,3508 lei/dolar. 

Cursul pentru francul elvetian a coborat de la 3,6160 lei/franc la 3,5988 lei/franc. 

Cotatiile monedei nationale au fluctuat sub 4,3950 lei/euro dupa prima ora de tranzactionare a sesiunii locale de miercuri. Aprecierea leului a fost generata cel mai probabil de vanzarile de euro realizate de jucatori straini inca de marti seara, potrivit dealerilor.

La deschidere, euro era schimbat pentru 4,3935 - 4,3950 lei, aproape de nivelul de marti seara. Leul a inceput sa se aprecieze marti, dupa ora 16:30, cand se deschide piata americana, iar dealerii spun ca volumele in crestere indica prezenta jucatorilor straini pe piata locala. 

In prima ora de tranzactionare, cursul a inregistrat miscari reduse. In jurul orei 10:05, operatiunile se perfectau la 4,3940 - 4,3947 lei/euro. 

"Perioada din zi in care s-a petrecut aceasta miscare sugereaza ca jucatorii straini au condus intarirea leului, care a urmat astfel cu o usoara intarziere tendinta regionala de apreciere. (...) Volumele mari din prima parte a zilei, observate si astazi, sugereaza ca recenta intarire a leului a impulsionat probabil cererea comerciala de valuta. Cu toate acestea, asteptand ca tiparul tranzactionarii din ultimele sedinte sa persiste, am putea vedea leul continuand sa se intareasca posibil pana la 4,38 lei/euro", a declarat economistul ING Bank Mihai Tantaru. 

Dobanzile practicate miercuri de bancile comerciale pentru depozitele in lei atrase pe termen de o zi au ramas reduse, la 1,08 - 1,58% pe an.

Randamentele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana se plasau la 1,75 - 2,25%. 

Potrivit dealerilor, surplusul de lichiditate este legat de nepotrivirea dintre maturitatile titlurilor de stat care vor fi emise si cea a titlurilor care ajung la scadenta in aceasta luna. Astfel, o mare parte a sumelor scadente in aprilie este posibil sa ramana in piata si sa nu fie reinvestita in titluri de stat.