In debut, euro era cotat la 4,3950 - 4,3977 lei, aproape de nivelul de luni seara, cand schimburile se perfectau la 4,3940 - 4,3950 lei/euro.  Primele transferuri au coborat cursul usor, minimul atins fiind de 4,3875 lei/euro.  In jurul orei 10:10 operatiunile se realizau la 4,3900 - 4,3920 lei/euro. 

Banca Nationala a Romaniei a anuntat luni un curs de referinta in crestere cu 2,71 bani, la 4,3877 lei/euro.

Dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o zi au revenit in intervalul 5-6%.

Principalele actiuni europene au deschis indecis sedinta de tranzactionare de marti, dupa ce mai multe companii au anuntat rezultate financiare, iar un studiu a indicat cresterea increderii consumatorilor germani in februarie, potrivit Bloomberg. 

Compania olandeza Royal Philips Electronics a urcat cu 0,6%, cotatia fiind sustinuta de profit peste estimari in trimestrul al patrulea.

ARM Holdings a avansat cu 0,5%, dupa ce analistii Bank of America au afirmat ca ARM este bine pozitionata pentru rezultate solide in acest an. 

Indicele Stoxx 600 a urcat cu 0,1%. Indicatorul a inchis indecis luni, aproape de maximul a 23 de luni, dupa ce comenzile pentru bunuri de folosinta indelungata au crescut in SUA, in timp ce vanzarile de locuinte au inregistrat o evolutie negativa. Fata de inceputul anului, indicele se afla in urcare cu 3,6%. 

"Intrucat pietele au inregistrat deja cresteri semnificative in acest an, traderii devin mai pretentiosi in privinta semnalelor pozitive necesare pentru mentinerea trendului", a declarat Jonathan Sudaria, trader la Capital Spreads din Londra.  Potrivit unui studiu Gfk, increderea consmatorilor germani va avansa in februarie, sustinuta de piata muncii stabila si de asteptarile pentru venituri mai mari.  Pe marile burse europene, indicii FTSE 100 (Londra), CAC 40 (Paris) si DAX (Frankfurt) au deschis indecis.