Desi multi sperau sa-l vada pe Traian Basescu la Iasi, presedintele a preferat sa posteze pe site-ul Administratiei Prezidentiale, un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor. Ne cere tutror sa fim constienti de raspunderea pe care o avem fata de viitorul Romaniei. La randul lui, premierul Emil Boc a avut propriul mesaj, de la tribuna Parlamentului, acolo unde a avut loc o sedinta solemna, prilejuita de sarbatorirea Unirii.

"Romania are nevoie, mai ales acum, de loialitatea noastra, de eficienta si responsabilitatea noastra, oriunde am fi. Romania este efortul nostru de a fi impreuna in fiecare zi, solidari si constienti de raspunderea pe care o avem fata de viitor. Si celebram impreuna Unirea Principatelor si sa reflectam la semnificatia acestei zile in care intelegem ca Romania suntem fiecare dintre noi si toti laolalta.
La Multi Ani!
", a scris presedintele Basescu.

Premierul a mers in Parlament, la sedinta solemna, pentru a adresa un mesaj de unitate.

"Uniti, putem razbi mai usor! Dezbinati, pierdem in parte fiecare. Pierde tara, pierde interesul national", a spus Emil Boc.

Intr-o sala pe jumatate goala, premierul le-a spus alesilor puterii ca dialogul este solutia detensionarii situatiei actuale din Romania.

"Cred ca acest popor si aceasta clasa politica au resursele sa puna in fata unirea si nu dezbinarea, sa inlocuiasca confruntarea cu competitia, sa inlocuiasca ura cu dialogul. Asta nu inseamna ca oamenii care sunt in strada nu au dreptate. Ei sunt nemultumiti pe buna dreptate. Nemultumirile lor sunt produsul vremurilor si a deciziilor pe care noi am fost obligati sa le luam. Nu sunt solutii financiare peste noapte care sa permita cresteri de salarii, pensii sau indemnizatii", a mai spus Boc.

Presiunea protestatarilor s-a facut resimtita chiar si in la sedinta solemna a Parlamentului.

"Politica nu mai poate fi locul vechilor metehne, intr-o lume guvernata de o lege noua. Putem noi, noi cei de aici si cei care lipsesc astazi, putem noi fi acesti oameni noi pentru vremea noua? Sunt oameni in strada care ne striga in fata ca nu! Dar pana la urma decizia va apartine majoritatii romanilor care se vor exprima la urne. Noi stim ca in strada nu se afla majoritatea", a spus Sever Voinescu, deputat PDL:

Cu toate ca sedinta a fost organizata la solicitarea opozitiei, PNL si PSD au boicotat-o si n-au participat.