Printre acestea se numara un laptop, cu pret de pornire 6.000 de dolari, si un pachet de cafea din inchisoare, al carui pret porneste de la 315 dolari.

Majoritatea surselor de finantare folosite de WikiLeaks au fost blocate dupa ce site-ul a inceput sa publice, in noiembrie, un set de documente diplomatice secrete americane.

Activitatea site-ului a fost afectata si de disputele dintre Assange si ceilalti membri fondatori, legate de stilul de conducere al acestuia. In prezent, Assange se afla in Marea Britanie, incercand sa impiedice extradarea in Suedia, unde este acuzat de agresiune sexuala impotriva a doua femei.

Printre obiectele scoase la licitatie se numara si o fotografie a sa, cu pret de pornire de 947 de dolari, descrisa ca fiind semnata "Julian A., Ellingham Hall, 10 iulie 2011, in timpul consemnarii la domiciliu, cu doua zile inainte de apelul judiciar, la aniversarea a 40 de ani".

Pachetul de cafea este prezentat ca fiind scos din inchisoarea unde a fost retinut Assange inainte de a fi eliberat pe cautiune in decembrie 2010, in timp ce descrierea computerului afirma ca acesta a fost folosit pentru "pregatirea telegramelor pentru partenerii din media".

Citeste si

Dupa AOL, compania Yahoo! este "curtata" si de fondul de investitii Silver Lake

Productie-record de vin in 2011. Cati bani vor cheltui romanii pe vin