"Obiectivul VW este sa domine piata masinilor electrice, in 2018. Vrem sa ajungem la o pondere de 3% din vanzarile grupului la acea data", a declarat directorul general al grupului german, Martin Winterkorn, intr-un comunicat citat de Mediafax.

VW este in prezent in intarziere in privinta tehnologiilor hibrid si electrica, dar mizeaza pe lansarea, in 2013, a automobilului electric E-UP, urmat, la sfarsitul acelui an, de modelele electrice Golf si Jetta. In paralel, constructorul german va lansa pe piata mai multe vehicule hibrid, respectiv berlina Jetta in 2012, urmata de modelele Golf si Passat in 2013.

Pe de la parte, Audi a anuntat, luni, lansarea primului hibrid Q5, la sfarsitul lui 2010-inceputul lui 2011, urmat de vehiculul electric e-tron, in 2012, care va fi disponibil pe piata "in serii mici". Daimler a lansat primul model hibrid la jumatatea anului 2009 si a cumparat o companie specializata in baterii, Li-Tec. BMW testeaza la randul sau vehicule electrice Mini, in SUA si Europa.