"In niciun caz, salariile anului 2011 nu vor fi exact ca salariile anului 2010. (...) Vor fi bugetari care probabil vor avea acelasi venit cu cel de acum", a spus Vladescu.

Ministrul Finantelor a spus ca inca nu stie care va fi nivelul salariilor pe care angajatii de la stat il vor primi anul viitor, in conditiile in care inca nu s-a construit bugetul pe 2011, iar legea salarizarii unice urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie.

Vladescu a explicat ca reducerea de 25% a salariilor din sectorul public nu va avea acelasi efect si asupra fondului de salarii, intrucat economia realizata va fi contabilizata doar pentru o perioada de cinci luni din 2010, in conditiile in care remuneratiile din decembrie se platesc in luna ianuarie.

"Nu discutam de o reducere a fondului de salarii cu 25% pe anul 2010", a mai spus ministrul Finantelor.

Vladescu a anuntat joi ca reducerea cu 25% a salariilor din sectorul bugetar si cu 15% a pensiilor va fi aplicata incepand cu drepturile salariale aferente lunii iulie, astfel ca platile diminuate vor fi efectuate in luna august.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu FMI sa reduca drastic cheltuielile, astfel incat deficitul bugetar sa nu treaca de 6,8% din PIB la finele anului, una dintre masuri fiind scaderea cu 25% a salariilor in secturul public si cu 15% a pensiilor.