"Cred ca am rezolvat o problema pe care o sesizeaza cei din piata de capital, ca de o jumatate de an s-a produs o oarecare bulversare in materie. Pana la aparitia ordonantei 58 veniturile realizate pe piata de capital erau impozitate prin retinere la sursa de catre societatile de intermediere financiara, iar o societate facea aceasta declaratie pentru toti clientii sai. Dupa aparitía OUG 58 s-a introdus o prevedere care spune ca aceasta plata a impozitelor se face personal de catre fiecare persoana fizica care realizeaza venituri din piata de capital", a spus deputatul PSD Viorel Ştefan.

El a mentionat ca prevederea potrivit careia regularizarea se face trimestrial a fost mentinuta.

Totodată, deputatii au respins un amendament potrivit caruia castigurile realizate pe termen lung pe bursa ar fi fost impozitate diferentiat.

Anterior intrarii in vigoare a OUG 58/2010, impozitul a fost de 1% pentru castigurile realizate din vanzarea instrumentelor financiare detinute mai mult de un an si de 16% pentru tranzactiile cu titluri pastrate in portofoliu mai putin de un an. Totodata, firmele de brokeraj retineau la sursa anticipat 1% din castigurile realizate de investitori, iar regularizarea era efectuata la finele anului.