Procesul a fost intentat marti, la Curtea Superioara din Los Angeles. 

Societatea Romana de Televiziune a incheiat un contract pe o perioada de cinci ani si noua luni cu Universal Studios International pentru difuzarea in Romania si Republica Moldova a unor filme, precum "8 Mile", "About a Boy" si "Do the Right Thing", si a unor seriale TV, printre care se numara "30 Rock" si "Battlestar Galactica". 

TVR este acuzata ca nu a respectat contractul cu Universal Studios International si nu a platit sumele aferente intelegerii, dupa expirarea termenului de plata.

Atunci cand Universal s-a plans de aceasta situatie, in prima parte a acestui an, TVR a platit o suma mica de bani, insa "nici macar pe departe" suficienta, sustin reprezentantii Universal Studios.  

Fostul sef al TVR, Alexandru Sassu, a transmis, pe 27 mai 2010, o scrisoare deschisa Parlamentului Romaniei in care semnala problemele pe care le-ar putea avea TVR cu NBC Universal, care detine Universal Studios. In scrisoarea deschisa, Alexandru Sassu preciza ca Societatea Romana de Televiziune este intr-o situatie "deosebit de grava", cauzata de faptul ca institutia nu avea in acel moment un Consiliu de Administratie. 

Situatia a fost creata de faptul ca raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Romane a fost respins, pe 30 martie 2010, de plenul reunit al Parlamentului, votul negativ al parlamentarilor echivaland cu demiterea Consiliului de Administratie al TVR, condus atunci de Alexandru Sassu.