Grupul suedez este in negocieri avansate pentru deschiderea unui magazin in zona Bulevardului Theodor Pallady, in apropierea hipermarketului Real, pe un teren care a apartinut fabricii de vopseluri Policolor si acum este in posesia unor investitori romani.

Astfel, potentialul magazin IKEA se va afla in vecinatatea sau chiar in zona comerciala din care face parte si Real, desfasurata pe o suprafata de 150.000 de metri patrati. Tot aici se afla si o unitate Metro, un magazin de bricolaj Obi si vor fi construite anexe precum o galerie comerciala, parcari subterane si supraterane, spatii verzi si zona pietonala.

Un alt potential magazin IKEA

In vara, fondul de investitii Interprime Properties, parte din grupul suedez Ikea, a cumparat platforma Timpuri Noi pentru 34,6 milioane de euro, amplasat pe un teren de 51.000 de metri patrati. In urma acestei tranzactii, multi au speculat ca aici ar putea fi amplasat un nou magazin IKEA insa oficialii companiei nu au comentat pe marginea acestei teme.

In 2007, proprietarii Timpuri Noi cereau 100 milioane de euro (fara TVA), pentru vanzarea terenului, ocupat in proportie de 60% de constructii.