Toate acestea oferte pleaca de pe internet. De altfel si in domeniul site-urilor de profil 2010 a adus o crestere a  intermedierii produselor cu 20%.

De cand este mama a doi copii, Cristina Timis a devenit mai practica. Isi cantareste foarte bine fiecare leu si nu mai arunca bani multi prin magazine. Asta nu inseamna ca nu se innoieste. Atit garderoba cit si bijuteriile si le schimba mereu, gratie internetului.

"Studiez intai bine hainele, dupa aceea vorbesc cu persoana care le ofera", spune ea.
 
Afacerea e profitabila si pentru cei care pun pe picioare site-uri unde pot fi schimbate diverse lucruri.

Dovada ca numarul portalurilor de acest gen a crescut cu 20% fata de anul trecut. "Am deschis de cateva luni un astfel de site si merge foarte bine, am avut si schimburi ciudate - borcane cu zacusca sau de muraturi", spune Diana Bogdan, manager operational.

Schimburi de masini
 
In paralel cu schimbul de produse mici, cresteri semnificative s-au inregistrat si la cele de masini.

Fenomenul este in crestere si pe piata imobiliara. Tot mai multi romani incearca sa scape de apartamentele mari, pentru ca platesc prea mult la intretinere. Sint in general pensionari care nu se mai ajung cu banii sau familii in care unul din soti a ramas fara serviciu.

"In 2010, schimburile chiar au crescut de 5 ori fata de 2008. Pentru cei care cedeaza valoarea mare a tranzactiei reprezinta o solutie buna pentru ca obtin bani lichizi imediat", spune Razvan Muntean,  directorul unui portal imobiliar

 Fenomenul este confirmat si de explozia de site-uri de intermediere, au depasit 1500 in 2010.