1. Trebuie sa rezolvi o situatie de criza

Nu intotdeauna e semn rau. De multe ori este doar o "forma de a spune" si sefii tai se bazeaza pe tine daca ajung sa anunte acest lucru, potrivit Yahoo.com.

2. Nu este o cale usoara sa spui asa ceva

Ghici ce? Nu este nici usor sa auzi asa ceva. De obicei, urmeaza o concediere sau unul dintre colegi si-a dat demisia pentru a lucra pentru concurenta.

3. De ce nu iti iei o vacanta?

Aceasta expresie este folosita de obicei pentru a indemna un angajat sa-si ia un scurt concediu, in urma unei altercatii cu un coleg. Sau poate sa te mai gandesti daca vrei sa mai lucrezi la jobul respectiv.

4. Toate intalnirile tale au fost anulate

Este o forma usoara de a spune: nimeni nu vrea sa se intalneasca cu tine. Sintagma de "nimeni" poate inseamna orice persoana, de la reprezentanti media, la alti angajati sau clienti.

5. Chiar ai spus asta?

Multe persoane, in special cei care au o imagine publica, uita ce trebuie si ce nu ar trebui sa dezvaluie atunci cand sunt in prezenta unei largi audiente.

6. Am sters un "fisier" din greseala

In acest caz nu prea ai ce sa faci. "Fisierul" este sters. Daca auzi asa ceva, fie ca este vorba despre un proiect la care ai lucrat timp indelungat sau de un pitch, nu prea ai ce sa faci - tu vei suferi pentru ca un alt coleg a dat-o in bara.

7. Crezi ca prezentarea ta a decurs bine?

Daca intrebi apoi "Chiar atat de dezamagitoare a fost", iar cealalta persoana evita sa raspunda, inseamna ca esti norocos ca nu iti anuleaza intregul proiect.

8. Putem vorbi putin in privat

Niciodata nu este un semn bun, mai ales ca vestile bune se dau in public.

9. Cati timp ti-a luat sa faci asta?

De obicei, aceasta intrebare este urmata de cateva indicatii despre cum ai putea imbunatati lucrurile.

10. Ai fost servit

Daca auzi asa ceva, atunci ti-ai dori sa nu se fi intamplat asta.

Citeste si

8 miliarde de euro, atarnate in cui: Grecia  nu a reusit sa-si convinga "salvatorii". Mai incearca saptamana viitoare VIDEO