Întrebat dacă are în vedere măsuri de protecţie a consumatorilor în cazul preţurilor la case şi maşini care sunt exprimate în euro, Teodorovici a răspuns ca a discutat cu guvernatorul Mugur Isărescu despre acest subiect şi că acesta ar trebui clarificat, deoarece preţurile în România sunt în lei.

"Este un lucru pe care l-am ridicat în discuţia cu domnul guvernator. Din punctul meu de vedere trebuie foarte clar acest lucru clarificat. În România sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul în (euro n.r.). O astfel de abordare într-adevăr poate duce la slăbirea leului, şi acest lucru trebuie clarificat. Sunt preţuri în România, sunt în lei. Şi se poate menţiona pentru cei care doresc echivalent în euro şi nimic altceva", a spus Teodorovici.

De asemenea, întrebat dacă va lua vreo măsură în acest sens, ministrul a răspuns: "Sigur da".

"În Consiliul de Supraveghere Macroprudenţială. V-am spus că la ultima întâlnire cu domnul guvernator am ridicat această problemă şi vom discuta acum pe agendă, din alte puncte pe care o să le propunem, şi acesta fiind unul dintre ele. Adică preţurile să fie clar exprimate în lei. Suntem în România şi asta este prevederea legală", a mai afirmat ministrul Finanţelor.