Oficialul a declarat pe santierul Autostrazii Transilvania, ca a cerut Guvernului sa pregateasca strategia astfel incat, de anul viitor, subventia sa fie acordata numai celor care au nevoia sociala a fi sustinuti de stat si a nu mai fi platita nediferentiat, asa cum s-a practicat in ultimii zece ani.

"Anul acesta, la fel ca anul anterior, va fi, pe de-o parte, o subventie pe care o primesc primariile la combustibil, pana la 45 la suta, si, de asemenea, populaţia primeste subventia in functie de venituri pentru caldura. Ceea ce am cerut Guvernului si colegilor mei care se ocupa de echipa interministeriala este sa pregateasca strategia astfel incat subventia pe viitor sa fie acordata numai celor care au nevoia sociala a fi sustinuti de la stat ", a afirmat premierul Boc.

Acesta a precizat ca, de la 1 aprilie 2011, urmeaza "sa se intre pe noua strategie la care Guvernul lucreaza in momentul de fata".

Premierul Emil Boc a cerut recent mai multor ministri ca pana joi, 19 august, sa ii prezinte un raport privind variantele de subvenţii la energia termica furnizata in sistem centralizat populatiei.