Ca doar e bine sa privesti omul in ochi atunci cand il suni sau sa ai acces la Internet, si in padure. Explicatia oficiala, pentru aceasta investitie de lux, este ca "viata evolueaza". 

Parlamentarul Mircea Diaconu habar nu are ce inseamna aceasta noua optiune 3G, pe care insa o va avea in curand pe telefonul de serviciu. Si el nu este singurul in aceasta situatie!

"Nu-mi trebuie, chiar nu-mi trebuie... Eu continui sa tai lemne, sparg lemne, in locul mouse-ului" , comenteaza ironic Mircea Diaconu, senator PNL.

Pusi fata-n fata cu tehnica senatorii au facut ochii mari. Chiar daca in viitorul apropiat vor beneficia de aceasta optiune pe telefon putini stiu si ce inseamna aceasta totala necunoscuta - 3G.

Tudor Panturu, senator PD-L, ca nu pare ca ar stii prea multe despre noua tehnologie, dar o califica: “Pai este o modalitate mai proaspata, mai noua de abordare a telefoniei mobile!"
 
"Eu folosesc aparatul pentru ceea ce-mi este util si imediat, nu sunt un expert in domeniu", recunoaste Gheorghe Barlea, senator PD-L.

Desi unii sustin ca nu au nevoie de o jucarie noua, investitia se va face totusi...

Ion Moraru, secretar general al Senatului, spune ca noua optiune va fi disponibila pentru ca “viata evolueaza, comunicatiile sunt din ce in ce mai complexe"…

In plus, Ion Moraru sustine ca eventualele costuri nu sunt de speriat. Depinde daca ne gandim ca un apel 3G in retea costa 17 de eurocenti, in timp ce o convorbire banala nu costa nimic, pentru ca toata lumea, adica toti cei 137 de senatori - beneficiaza de minute.