El a explicat, ieri seara, ca in timpul zilei de ieri a primit peste 40 de sesizari de la asociatii de locatari unde administratorii au oprit furnizarea caldurii de frica majorarii pretului la facturi. In acest context, Becheanu a sustinut ca facturile pe ianuarie nu vor fi mai mari decat cele din luna similara din 2009.
 
Ieri, cea mai lunga intrerupere in furnizarea energiei electrice a fost de 20 de ore, iar cele mai multe avarii au avut loc in Sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit datelor regiei, problemele aparute la cele 210 blocuri din Capitala au fost cauzate de intreruperea energiei electrice la 21 de puncte termice din Sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6. Cele mai multe avarii au fost semnalate in sectorul 2 al Capitalei, acolo unde caderile de tensiune au afectat temporar functionarea a 15 puncte termice.
 
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a solicitat directorului RADET ca in bugetul pe 2010 al institutiei sa introduca la capitolul "Cheltuieli" si sumele necesare achizitionarii de generatoare. Potrivit edilului sef, generatoarele trebuie folosite ca surse alternative in momentul in care compania de electricitate ar avea probleme cu furnizarea.

Enel este furnizorul implicit de electricitate din Bucuresti, dupa ce a cumparat fosta Electrica Muntenia Sud de la statul roman.

Tot luni, Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, a declarat pentru incont.ro ca luna ianuarie va aduce "cele mai scumpe" facturi din ultimii ani, dupa ce gerul a cuprins aproape toata tara.

Opaina arata ca “vor fi cele mai mari facturi la intretinere din istoria recenta a Romaniei. Cel putin acum astea sunt perspectivele”. Potrivit lui, facturile pentru energia termica din ianuarie vor creste cu minimum 20%

Noaptea de duminica spre luni a fost cea mai friguroasa din acest an cu minime atinse si de minus 34 de grade si cu maxime de minus 6 grade.

Facturile pe intretinerea din ianuarie ar urma sa vina undeva pe 15 februarie.