"Constituirea unei structuri guvernamentale care sa coordoneze toate ministerele si agentiile care au atributii pe fonduri europene este necesara. Asupra acestui aspect am cazut de acord si la nivelul coalitiei, ca este necesara o asemenea structura de coordonare a tuturor entitatilor care lucreaza cu fonduri europene. In aceasta toamna vom merge mai departe cu implementarea acestei decizii, urmand sa discutam in coalitie si numele pe care-l vom propune pentru ocuparea fotoliului de ministru in Cabinet, precum si graficul de implementare a acestei decizii", a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

El a mai spus ca aspectele concrete vor fi discutate la nivelul coalitiei.

"E adevarat ca un asemenea proiect l-am discutat cu presedintele tarii, stim cum ar trebui sa arate, acum urmeaza sa discutam la nivelul coalitiei aspectele practice si concrete de implementare", a conchis Boc.

Surse politice afirmau, in urma cu doua luni, ca ministerul ar putea fi condusde liderul UNPR Marian Sarbu sau de consilierul prezidential Leonard Orban.

Intrebat, ulterior, daca ar fi dispus sa preia functia de ministru responsabil cu fondurile europene, Orban a raspuns: "Nu comentez. O sa vedem ce se va intampla".