Visa spune adio cardului din plastic si lanseaza in Japonia cardul “virtual”, gratie caruia doua milioane de clienti ai Japan Net Bank vor putea face plati catre orice comerciant care accepta carduri Visa.

Acesta va fi reprezentat de 16 cifre, cu el se vor putea face plati cu o valoare maxima de 1.000 de dolari si va fi valabil 10 zile, dupa care poate fi reinnoit.

De unde ideea? “Japonezii au plasat Internetul pe locul al doilea al lucrurilor fara care nu pot trai. Noi doar am pus laolalta pasiunea lor fata de Internet si comoditatea conceptului ‘cumperi acum, platesti acum’ dupa care este construit cardul de debit Visa virtual”, a declarat Brian McGrory, seful Departamentului de Produse de Debit pentru Asia Pacific, Europa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa.

Odata cu lansarea serviciului Virtual Visa Debit, JNB va reusi sa le ofere clientilor sai o metoda sigura si confortabila de a face plati online catre comercianti”, a spus la randul sau Mitsuhiro Komura, managing director al Japan Net Bank.