Retailerii au lasat garda jos in fata crizei: vand produsele in rate, fara dobanda! VIDEO
Cumparaturi cu dobanda zero! Un sistem care se extinde tot mai mult in retelele comerciale din Romania. Astfel puteti cumpara mobila, electronice sau electrocasnice in 12 rate, fara sa mai achitati nici un ban in plus. Aceasta este noua strategie prin care marii retaileri spera sa isi sporeasca vanzarile greu incercate de criza financiara.
Comerciantii cauta tot felul de solutii pentru cresterea vanzarilor. Un mare retailer de mobila s-a inteles cu o banca pentru un sistem de finantare in rate fara dobanda.
"Ne-am transformat in reprezentantii clientilor in fata bancilor, astfel incat, avand in spate puterea clientilor care ne cumpara produsele, am mers si am negociat cu bancile un produs de finantare corect. Faci contractul cu banca direct in magazin si platesti ulterior in 12 rate egale, plecand cu produsul acasa", a explicat Bogdan Staicu, director executiv retailer mobile.
Aceasta oferta se aplica celor care fac cumparaturi de peste 8.000 de lei si pentru care magazinul suporta dobanda din adaosul comercial.
Spre exemplu, daca vreti sa cumparati un mobilier pentru living care costa 10.500 de lei, veti plati in 12 rate fara nici un fel de dobanda. Daca alegeti un produs mai ieftin de 8.000 de lei atunci va trebui sa achitati un cost suplimentar de 5% din respectiva suma.
Din acest sistem castiga atat comerciantul, care isi creste vanzarile, dar si bancile, care acorda imprumuturi.
Si comerciantii de electronice promoveaza vanzarea in rate fara dobanda. Si in plus mai vin si cu alte oferte avantajoase.
"Pentru produsele sezoniere, aparate frigorifice, aer conditionat, LCD, plasma, am hotarat sa iesim cu o reducere a dobanzii anuale efective la jumatate. De asemenea, am lansat pe piata si un produs pentru bugetari cu un credit cu o dobanda modificata - 25%", spune Daniel Constantin, coordonator de credite.
Motivul pentru care acesti retaileri au recurs la astfel de strategii este evident. Unii dintre ei se asteapta la cresteri ale vanzarilor cu 20%.
Pe acelasi subiect: