Summitul ce va fi organizat in octombrie i-a scapat pe alesi de saracie. Guvernul a dat 12 milioane de lei pentru Camera si 11 milioane de lei pentru Senat.

"Folosim prilejul acesta si totul va ramane in dotarea Camerei Deputatilor", spune Marian Enache, secretar general adjunct Camera Deputatilor.

Primele investitii au fost facute deja la sala de plen, care ii va gazdui pe parlamentarii NATO. Aproximativ 35.000 de euro au fost cheltuiti pentru 350 de microfoane, cate unul pentru fiecare pupitru. Au fost modernizate sistemul de sonorizare si cele 7 camere de transmisie. Totul va fi dirijat dintr-o cabina de regie moderna.

Si cu apa potabila era o problema, rezolvata insa cu 85.000 de euro. Vechile tevi mancate de rugina au fost inlocuite cu unele de inox alimentar, alimentate de pompe mult mai puternice.

Banii de la Guvern sunt folositi si pentru reconditionarea celui de-al doilea bazin de la nivelul minus 18, unde tevile sunt de-o varsta cu Palatul Parlamentului.

Cea mai costisitoare investitie, de 300.000, a fost facuta pentru modernizarea a 10 lifturi principale. Fara aceasta reuniune NATO, Parlamentul nu ar fi avut bani pentru asa ceva.

"Lifturile sunt iesite din durata de functionare. Oricum ar fi trebuit facut un efort financiar in anii urmatori, desi ele sunt lucrari presante", spune Enache.