"Adunarea Generala a Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) reunita in sedinta astazi, 14 mai 2015, a votat componenta Consiliului Director ca urmare a expirarii mandatelor unor membri. Adunarea Generala a Asociatiei a hotarat numirea lui Sergiu Oprescu in functia de presedinte al Consiliului Director si a lui Catalin Vasile Parvu, Gabriela - stefania Gavrilescu, Luminita Delia Runcan in calitate de membri ai Consiliului Director", se arata in document.

Potrivit acestuia, Laurentiu Gabriel Mitrache, Mirela Bordea si Cornel Theodor Stanescu vor ramane membri. Vicepresedintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului in prima sedinta. Consiliul Director este organul deliberativ si Decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

"Conducerea ARB va avea un rol proactiv in comunicarea cu stakeholderii sistemului bancar. Pentru a indeplini misiunea asumata de Asociatia Romana a Bancilor de a promova Interesele membrilor sai si de a contribui la dezvoltarea sectorului bancar", a declarat Sergiu Oprescu, presedintele Consiliului Director al ARB.

Adunarea Generala a Asociatiei a hotarat numirea lui Radu Gratian Ghetea in functia de presedinte de onoare al Asociatiei Romane a Bancilor. Conducerea executiva este asigurata de presedintele executiv, Florin Danescu.

Constituita in mai 1991 ca asociatie profesionala, Asociatia Romana a Bancilor are in prezent 39 de membri, institutii de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale si reprezentante ale unor banci straine.