Contractul de imprumut a fost semnat in luna iunie, in urma unei licitatii la care au depus oferte BCR si o alta banca, potrivit datelor publicate pe www.e-licitatie.ro si preluate de Mediafax.

Comisioanele si dobanzile pe care le va plati Primaria Voluntari pe perioada imprumutului se ridica la 204,31 milioane de lei.

Imprumutul si costurile asociate vor fi rambursate din sursele primariei, precum si din fonduri europene, se specifica in caietul de sarcini al licitatiei.

Primaria Voluntari estimeaza pentru acest an venituri de 218,56 milioane lei, acestea urmand sa creasca usor in 2012, la 222,93 milioane de lei.

Primaria Voluntari a incercat si in 2010 sa imprumute sume mari pentru realizarea unor proiecte de interes public si refinantarea unor datorii ale bugetului local, precum si pentru asigurarea prefinantarii si/sau cofinantarii proiectelor care beneficiaza de fonduri externe.

Procedura de atribuire a fost anulata o luna mai tarziu, pentru ca nu a fost depusa nicio oferta sau au fost depuse oferte care, desi puteau fi luate in considerare, nu puteau fi comparate datorita modului neuniform de abordare a solutiilor tehnice si/sau financiare, potrivit datelor publicate pe www.e-licitatie.ro.