Este un moment greu pentru intregul continent si pentru Romania. Romania face parte din UE, a intrat in acest club si si-a facut multe sperante. Astazi, viitorul acestui club este pus sub semnul intrebarii.

Acest BREXIT are un efect de contagiune foarte puternic. Au inceput discutii intr-o mare parte a Europei deja. Vocile care au militat pentru BREXIT in Marea Britanie incep sa se adreseze acum si Europei cu acelasi tip de mesaj.

Cred ca va avea foarte mult de suferit Marea Britanie si la fel si continentul. Conducatorii din Marea Britanie si-au gresit mesajul, iar aceasta este prima invatatura pe care trebuie sa o tragem. Noi avem de ani buni un mesaj gresit si asistam la o denaturare a discurusul public, care se resimte in toata viata noastra.

S-ar putea sa vedem efecte economice foarte rapide. BNR a facut o harta a riscurilor, iar BREXIT-ul se situeaza la RISC SISTEMIC MAJOR.

In ceea ce priveste analiza pietii, probabil ca vor interveni Banca Angliei si alte forte care vor remedia situatia, dar nu foarte mult. Lira va suferi foarte mult in anii urmatori. Si la noi s-ar putea sa vedem astazi socuri ale pietii, insa nu vor dura pe termen lung.

N-ar fi exclus insa ca acum mai multi investitorii sa se indrepte spre Romania.

BNR are o politica de interventie in momente cruciale, in momente in care cursul joaca impotriva pietii si naturii economiei. Nu pot face insa o prognoza a cursului, nimeni de la BNR nu poate, deoarece ar influenta piata.