Pe site-ul Craigslist, preturile la carburanti variau intre 10 si 20 de dolari galonul (3,78 de litri), in timp ce costul obisnuit este mai mic de patru dolari. 

"Rezervorul camionetei mele este plin. Vand 5 galoane pentru 100 de dolari, luate direct din rezervorul camionetei mele de fata cu dumneavoastra", si-a formulat propunerea un vanzator din Brooklyn. Un alt particular propunea sase galoane pentru 60 de dolari in Bronx. 

Generatoarele, pretioase pentru cei care nu au caldura, erau, de asemenea, propuse la preturi mult mai mari decat in mod normal. 

Justitia newyorkeza a anuntat deschiderea unei anchete, dupa ce a primit sute de plangeri, majoritatea in legatura cu preturile carburantilor, dar si pentru alte produse de prima necesitate. 

Procurorul din New York, Eric Schneiderman, a precizat ca in timpul catastrofelor naturale legea statului interzice cresterea preturilor la produse de prima necesita in "maniera excesiva", fie ca este vorba de alimente, apa si carburanti, fie ca este vorba de generatoare, baterii si lanterne, dar si in privinta transporturilor.

Avem "zero toleranta" pentru un asemenea comportament, a avertizat procurorul, si "vom face tot ce este posibil sa inceteze practicile acestor oameni fara scrupule, care profita" de victimele uraganului Sandy.