Sony este afectata de cererea redusa pentru televizoarele companiei si depasita de produsele inovatoare ale unor concurenti precum Apple si Samsung Electronics, informeaza Mediafax.

Potrivit unor informatii din presa, Sony intentioneaza sa desfiinteze 10.000 de locuri de munca, respectiv 6% din totalul angajatilor.

Intr-o incercare de a tempera temerile investitorilor legate de deteriorarea situatiei financiare, Sony anticipeaza ca in actualul an fiscal, care se va incheia in martie 2013, va reveni la un profit operational de 180 miliarde de yeni (2,2 miliarde dolari). 

Producatorul de televizoare LCD Sharp a majorat la randul sau estimarile privind pierderile anuale, de la 290 miliarde de yeni la 380 de miliarde de yeni (4,67 miliarde dolari), ceea ce arata ca problemele cu care se confrunta Sony exista la nivelul tuturor fabricantilor japonezi de aparatura electronica. 

Sony va prezenta rezultatele financiare aferente anului trecut in a doua jumatate a lunii mai. 

Actiunile Sony au scazut la jumatate in mai putin de un an, iar in ultimele 10 sedinte de tranzactionare au coborat cu 11%.