"Bugetul total al nuntii este asigurat de stat (50%) si Palatul princiar (50%). Creditele alocate din bugetul de stat s-au ridicat la 9.850.000 de euro", a precizat seful Guvernului.

Institutul de statistici si studii economice din Monaco este pe punctul de a concepe un sistem de calcul pentru stabilirea veniturilor aduse de acest eveniment.

Nunta regala de la Monaco a durat trei zile - casatoria civila, ceremonia religioasa si petrecerile care au precedat si urmat aceste evenimente - si a inclus, printre altele, concerte (Jean Michel Jarre, The Eagles), focuri de artificii si baluri.

Aproximativ 800 de personalitati au fost invitate la ceremonia religioasa, sambata, iar la dineul organizat imediat dupa acest eveniment au participat 500 de persoane. Casa regala a Romaniei a fost reprezentata de Principesa Margareta si Principele Radu.

Sarkozy, Lagerfeld si alti reprezentanti ai caselor regale europene i-au urat printului Albert “Casa de piatra”

Printul Albert de Monaco a spus, oficial, adio burlaciei. Casatoria princiara, prilej de a stimula o economie de 2 mld.euro

Albert al II-lea, printul suveran in varsta de 53 de ani, a cunoscut-o in anul 2000 pe campioana sud-africana la inot Charlene Wittstock, cu ocazia unui concurs de natatie organizat la Monaco.

Printul Albert are doi copii, din relatii pasagere, insa, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceza, doar copiii nascuti in cadrul casatoriei pot mosteni tronul.