Newsweek va adopta un format exclusiv digital din prima parte a anului 2013. Ultima editie pe hartie a saptamanalului va aparea in SUA pe 31 decembrie 2012.

Toate editiile internationale ale publicatiei vor fi reunite intr-una singura - Newsweek Global. Accesul la continutul site-ului se va putea face contra cost.

Noul site va fi disponibil pe internet si tablete, iar o parte din continut va fi disponibil si pe site-ul The Daily Beast, parte a aceleiasi companii The Newsweek Daily Beast. 

The Daily Beast are in prezent peste 15 milioane de vizitatori unici pe luna, cu 70% mai mult fata de anul trecut, traficul mare fiind generat in fiecare saptamana de continutul original preluat din saptamanalul Newsweek. 

Tina Brown si Baba Shetty spun totusi ca business-ul companiei a fost afectat de scaderea veniturilor din publicitatea pe print, in timp ce versiunea online a Newsweek a atras o audienta din ce in ce mai mare. 

Pana la sfarsitul acestui an, in SUA vor fi peste 70 de milioane de utilizatori de tablete, fata de 13 milioane, in urma cu doi ani. Totodata, in prezent, 39% dintre americani spun ca isi iau informatiile dintr-o sursa online, potrivit unui studiu facut public luna trecuta de Pew Research Center.

"In mod regretabil, anticipam o reducere a echipei editoriale si a business-ului operational atat in SUA, cat si la nivel international", au mai precizat Tina Brown si Baba Shetty. 

Newsweek, un nume de marca al presei americane

- Newsweek a fost fondat in 1933 si preluat de Washington Post in 1961

- Newsweek este al doilea cel mai mare saptamanal din SUA, dupa Time.

- Newsweek are patru editii in limba engleza si alte 12 internationale, in alte limbi straine. 

- Washington Post Company a anuntat, in mai 2010, ca scoate la vanzare Newsweek, pentru ca nu reusea sa redreseze aceasta publicatie aflata pe pierdere din 2007. 

- In 2010, Sidney Harman, un miliardar american din California, a cumparat pentru un dolar revista Newsweek

- In 2012, grupul de internet american IAC, controlat de familia Harman, a anuntat preluarea controlului asupra companiei The Newsweek Daily Beast, formata in 2010, in asociere cu miliardarul Sidney Harman.

Si The Guardian spune goodbye editiei print

The Telegraph scrie ca The Guardian va renunta la versiunea print pentru a se muta cu totul in online. Deocamdata cotidianul britanic nu a confirmat informatia.