"Eu cred ca vom avea buget imediat în februarie.(...) Până la urmă trebuie sa intrăm în normalitate şi dacă dumnealui (preşedintele Klaus Iohannis, n.r.) respectă ceea ce a spus de multe ori, că măcar pe această perioadă de 6 luni să avem consens, cred că va promova şi bugetul. Noi ne dorim să-l aprobăm cât mai rapid", a spus ministrul Muncii, citat de Agerpres.

De asemenea, întrebat dacă, în caz că nu s-ar aproba prea curând, există riscul să nu se plătească pensiile şi salariile şeful de la Muncă a răspuns că "sub nicio formă".

"Eu condamn clar astfel de declaraţii. (Vreau) să mă uit direct în ochii oamenilor să le spun aşa: noi nu suntem cei care tăiem ci suntem cei care dăm. Şi misiunea noastră principală atâta timp cât suntem le guvernare este de a aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor. Dacă ni s-a atacat la Curtea Constituţională Legea pensiilor am pus în Ordonanţa de Urgenţă majorarea punctului de pensie pentru a linişti pensionarii şi pentru a arăta că ne ducem misiune la capăt. Misiune noastră principală asta va rămâne: mai mulţi bani în buzunarele românilor şi de asta ne vom ţine", a mai afirmat Budăi.

Deficitul bugetar pe anul 2018 va fi sub nivelul de 2,97% din PIB, urmând ca în 2019 să coboare spre 2,5% din PIB, a declarat, în urmă cu o săptămână, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

În luna decembrie a anului trecut, şeful de la Finanţe arăta că Produsul Intern Brut estimat pentru anul viitor este de circa 1.022 miliarde de lei iar creşterea economică de 5,5%.