"Sunt foarte bucuroasa ca a fost promulgata legea si in sfarsit s-a rezolvat si problema mamicilor pentru ca erau ultimele care au ramas fara sa li se reintregeasca drepturile pe care le-au avut. Legea intra in vigoare in momentul in care este promulgata in Monitorul Oficial, iar banii vor fi primiti in noiembrie pentru octombrie si de acolo in fiecare luna", a explicat Mariana Campeanu. 

Ministrul a aratat ca legea nu se aplica retroactiv, pentru ca actul normativ asa prevede, fiind aferent si lunii octombrie si noiembrie. 

"Se aplica de la 1 octombrie, deci in noiembrie mamele vor primi banii pe octombrie", a subliniat Mariana Campeanu. 

Presedintele Traian Basescu a promulgat luni legea care majoreaza indemnizatia de crestere a copilului de la 75% la 85% din cuantumul venitului net, informeaza Mediafax.

Legea respectiva mai prevede mentinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum si renuntarea la conditionarea acordarii concediului de crestere a copilului si a indemnizatiei de crestere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie. 

Totodata, proiectul de lege flexibilizeaza perioada in care persoanele care primesc ajutoare sociale trebuie sa achite impozite locale.