La acestea se poate adăuga suma de 540 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, cu 1,1 miliarde lei mai mare faţă de cea programată în august, va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, MFP a programat în data de 3 septembrie o emisiune de certificate cu discont în sumă de 400 milioane lei, cu scadenţa în 6 septembrie 2021.

De asemenea, pe parcursul lunii vor avea loc opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,6 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (540 milioane de lei în total).

Emisiunile vor fi de 800 de milioane lei (o emisiune), 600 milioane lei (o emisiune), 500 milioane lei (trei emisiuni), 400 de milioane de lei (o emisiune), 200 de milioane de lei (o emisiune) şi 100 milioane lei (o emisiune).

În luna precedentă, MFP a planificat împrumuturi de 3,45 de miliarde de lei, din care 3 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 450 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma a fost mult mai mică față de împrumuturile de 5,3 miliarde de lei din iulie.