Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 700 de milioane de lei, dar emisiunea a fost suprasubscrisa de peste trei ori. Bancile au transmis oferte in valoare totala de peste 2,5 miliarde de lei, transmite Agerpres.

MFP a planificat imprumuturi de 3,4 miliarde de lei de la bancile comerciale in octombrie, prin opt licitatii de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, iar sumele astfel atrase sunt destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Cele 3,4 miliarde de lei ar putea fi completate cu alte 300 de milioane de lei din alocarile sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumentele de tip benchmark.

MFP va organiza doua licitatii de certificate de trezorerie cu discont, de 700 de milioane de lei fiecare.

De asemenea, luna aceasta sunt programate sase licitatii de obligatiuni de tip benchmark, cu o valoare totala de doua miliarde de lei, cu scadente la trei, 10 si 15 ani.

In 2015, MFP intentioneaza sa imprumute de pe piata interna circa 10 - 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie si 25 - 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni benchmark.