Pur si simplu, hotii stiu ca ATM-urile de generatie veche iti dau suma solicitata fara sa inregistreze plata, daca sunt fortate cu un anumit dispozitiv. 

Cea mai recenta lovitura a fost data luni noapte la un ATM din zona pietei Matei Ambrozie din Bucuresti. Hotii nu erau insa la prima spargere in aceasta zona. Acum trei zile alte bancomate au fost devalizate prin aceeasi metoda.  Au fost zeci, poate chiar sute de astfel de cazuri inregistrate la nivbelul Capitalei. Vorbim deja despre un fenomen. 

Sistemul este simplu, dar necesita forta fizica. Dupa ce hotul cere o suma de bani, anuleaza tranzactia. Chiar in acel moment, forteaza fanta prin care ar fi trebuit sa iasa banii si uneori reuseste sa ii scoata. Bancomatul nu inregistreaza pierderea, astfel ca din contul cu pricina nu lipseste niciun leu.  Nu exista insa sisteme de siguranta care sa ii impiedice pe hoti. Iar simpla prezenta a camerelor de supraveghere nu ii mai sperie. Au rezolvat aceasta problema, folosindu-se de cagule. 

Pentru ca doar 5% dintre unitatile bancare si-au pastrat paza umana, pe timpul noptii atacurile se dau la foc automat. 

Autoritatile au numarat pana acum 72 de spargeri. Cei de la Biroul de presa al Politiei Capitalei nu au putut spune cate dintre acestea au fost si rezolvate.