KBC va miza pe pietele din Europa de Est pentru crestere si isi va reduce expunerea pe pietele din sudul zonei euro, indeosebi in zona obligatiunilor de stat.

Banca se va concentra pe cele mai importante piete din portofoliu, precum Belgia si Cehia. De asemenea, va continua sa-si dezvolte activitatile din Irlanda.

Grupul vrea sa devina "mai agil si mai competitiv", in contextul conditiilor economice dificile, la care se adauga competitia dura din sectorul financiar si reglementarile tot mai stringente impuse bancilor de autoritati. 

KBC a inregistrat in trimestrul II o pierdere neta de 539 milioane euro, din cauza expunerii pe obligatiunile statelor din sudul zonei euro si provizioanelor pentru acoperirea riscurilor generate de restrangerea activelor. 

KBC vrea sa vanda Absolut Bank (Rusia), NLB (Slovenia), KBC Bank Deutschland (Germania), KBC Banka (Serbia) si Antwerp Diamond Bank (Belgia). 

Grupul va crea insa un holding separat pentru afacerile din statul central-est european, condus de actualul CEO din Cehia.