In scriptele Administratiei de Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, spatiile verzi, electricitatea si reabilitarea unor locuinte sociale costa aproximativ la fel.

Nu mai putin de 77 de contracte incheiate in ultimul an s-au oprit exact la pragul de 15.000 de euro, prag peste care ar fi trebuit facuta o licitatie.

Fantana Senat este exemnplul clasic despre cum se curata bugetul. Aceeasi firma a primit fara licitatie 3 contracte pentru dezinsectie, dezinfectie si deratizare. S-a dat amenda maxima de 200.000 de lei. Mai sunt 6 contracte cu incredintare directa pentru ceasuri, dar amenda a fost deja contestata in instanta.

Pana la judecarea dosarului in instanta, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti nu va plati amenda in valoare de 200.000 lei si nu va a mai face niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

Amenzi asemenatoare au primit si alte primarii din tara, dar si cateva spitale ale Cailor Ferate. Sunt insa si situatii in care cheltuielile nejustificate se transforma intr-o grea, dar dulce mostenire.

La Transporturi, Radu Berceanu s-a tot plans ca s-a trezit cu o limuzina achitata de predecesori cu 167.000 de euro, in plus cu 100.000 de euro fata de pretul de lista. Si totusi... a pastrat limuzina ca masina de serviciu si nici nu a pornit o actiune in instanta impotriva celor care au pagubit bugetul.

Majoritatea amenzilor pentru achizitii umflate sunt platite in final tot de la buget, adica din buzunarele noastre.