Vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a declarat, la Galati, ca i-a informat pe primarii din judet ca de anul viitor impozitul pe venit va constitui sursa de finantare a bugetului local.

"Am prezentat modul de finantare, incepand cu 1 ianuarie 2018, respectiv impozitul pe venit, care, de la acea data, va constitui sursa a bugetului local, iar finantarea sectiunilor de functionare se va realiza in functie de un prag de 750 de lei pe locuitor. Acolo unde acest prag, inmultit cu numarul de locuitori, nu este realizat din veniturile proprii, abia acolo statul va asigura cote defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale, astfel incat sa nu mai avem niciun fel de problema cu functionarea autoritatilor locale”, a precizat ministrul Dezvoltarii Regionale, potrivit News.ro.

Vicepremierul a mai declarat, totodata, ca una dintre prioritatile majore asumate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene este cresterea absorbtiei fondurilor europene, astfel incat pana la sfarsitul anului, Romania sa reuseasca sa atraga de la Comisia Europeana 5,2 miliarde de euro.

"O prioritate majora pe care am prezentat-o autoritatilor locale este cresterea absorbtiei fondurilor europene. Am prezentat calendarul si masurile pe care ministerul nostru si le asuma astfel incat, la 31 decembrie 2017, Romania sa reuseasca sa ramburseze de la Comisia Europeana 5,2 miliarde de euro”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Sevil Shhaideh.

Vicepremierul a participat, joi, la Galati, la o intalnire cu reprezentantii autoritatilor publice locale din judetul Galati si ai altor institutii publice interesate de accesarea proiectelor cu finantare nerambursabila in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala si in cadrul programelor de finantare ale Uniunii Europene.