"Cert este ca va fi o crestere a salariilor in 2011, nu vreau sa ma pronunt asupra unei cifre", a spus Ialomitianu.

Intrebat daca majorarea salariilor cu 15%, potrivit declaratiilor secretarului de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina, poate fi luata in calcul, ministrul Gheorghe Ialomitianu a subliniat ca aceasta ar putea fi considerata o varianta de lucru.

Statul trebuie sa disponibilizeze 26.000 de angajati in perioada septembrie-decembrie pentru a ajunge de 1,29 milioane de salariati si pentru a avea posibilitatea sa creasca in medie cu 15% actualele salarii diminuate cu 25%, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina.

"La finele lunii septembrie mai erau in sectorul bugetar 1,316 milioane angajati, iar ca sa ajungem la 1,29 milioane de angajati trebuie sa mai plece pana la finele lunii decembrie 26.000, dupa calculele noastre. (...) Consideram ca avem sansa sa ne inchidem cu 1,29 milioane de bugetari si atunci, fata de salariile actuale, cele diminuate cu 25%, ar merge o majorare medie de 15%, in conditiile in care nu se mai da prima de vacanta si al 13-lea salariu (....) Daca avem in vedere anvelopa salariala de 39 miliarde lei, vine un salariu mediu de 1.300 lei net", a explicat Gherghina la seminarul EU Cofile, organizat de BNR, Alpha Bank si ARB.

Gherghina a confirmat ca in scrisoarea cu FMI si Comisia Europeana s-a convenit ca salariul minim stabilit de Guvern sa nu creasca cu mai mult de rata inflatiei din ultimii doi ani, respectiv pana la 670 de lei.

Potrivit acestuia, un numar de 71.000 bugetari au in prezent salariul minim.