Valoarea emisiunii va fi de minim 500 de milioane de yuani (79,4 milioane dolari), iar randamentul de 3%-3,25%, informeaza Mediafax.

"Este o noua etapa in dezvoltarea Londrei ca cea mai mare piata de schimb pentru yuan si este un semn al potentialului enorm reprezentat de aceasta piata", a declarat Stuart Gulliver, directorul general al bancii britanice HSBC, cea mai mare banca europeana in functie de valoarea de piata si care detine o pozitie puternica in Asia. 

Obligatiunile, pe termen de trei ani, vor fi tranzactionate la London Stock Exchange.  Bursa din Londra vrea sa isi consolideze statutul de cea mai mare piata financiara din Europa, in detrimentul celei din Frankfurt, profitand de rolul in crestere pe care il poate juca in viitor moneda chinezeasca. 

"Nu vom lasa pe nimeni sa ne depaseasca in privinta noilor produse sau piete. Suntem destinatia naturala pentru occidentalii care vor sa investeasca in reusita economiei chineze", a declarat ministrul britanic de Finante, George Osborne. 

City of London Corporation a anuntat totodata formarea unui grup de cinci banci, pentru incurajarea utilizarii yuanului in capitala britanica, cu sprijinul Bancii Angliei, al Ministerului de Finante si al Autoritatii pentru Servicii Financiare (FSA).  Cele cinci banci sunt Bank of China, Barclays, Deutsche Bank, HSBC si Standard Chartered. 

Osborne a anuntat deja intentia de a face din Londra un centru de tranzactionare a produselor financiare denominate in yuani.