Vorbim despre fosti piloti din aviatia civila, diplomati, parlamentari, procurori si judecatori. N-au ramas saraci lipiti, dar nici nu mai e ce a fost.

Comandantul Adrian Iovan, de exemplu, a incasat putin peste 2.000 de lei, dupa ce, luna trecuta, pe cuponul lui de pensie apareau 15.000.

Fostii piloti din aviatia civila sustin ca pe ei i-au lovit cel mai tare guvernatii, prin aceasta recalculare a pensiilor speciale. Cu o pensie redusa de la 15.500 de lei, lunar, la 2110 lei, domnul Iovan se plange ca-i va fi imposibil sa-si achite datoriile.

Si pentru 515 dintre fostii parlamentari, postasul a avut tolba mai usoara. Fostul presedinte al Senatului Romaniei, Mircea Ionescu Quintus, trebuie sa se descurce de acum inainte cu 1.387 de lei net. Si asta in conditiile in care pensia lui era pana luna trecuta, de peste 5.000 de lei.

Nu toti se resemneaza si vor sa dea statul in judecata. Doar fostii militari primesc asigurari ca noua lege a pensiilor ar putea sa le aduca o surpriza.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, sustine ca pensiile militarilor sub 30 de milioane de lei vechi nu numai ca nu se schimba, dar ar putea creste putin.

Numai ca viitoarea lege a pensiilor ar putea suferi modificari in Parlament, acolo unde este dezbatuta chiar in aceste zile.