"In pofida eforturilor de consolidare, Romania se confrunta cu dificultati fiscale majore. Deficitul trebuie sa fie redus pentru a stabiliza raportul dintre datoria publica si PIB si pentru a se incadra in criteriile stabilite pentru aderarea la zona euro", a declarat intr-un comunicat John Lipsky, first deputy managing director in cadrul FMI, citat de Mediafax.

Consiliul Director al FMI a aprobat vineri raportul de evaluare a acordului stand-by cu Romania si eliberarea transelor trei si patru, in valoare de 2,18 miliarde drepturi speciale de tragere (aproximativ 2,45 miliarde euro), suma care va fi virata pana marti.

Board-ul FMI a votat in unanimitate raportul de evaluare si a acceptat acordarea unei derogari in ceea ce priveste nivelul arieratelor statului, criteriu care nu a fost indeplinit la finele anului trecut.

FMI ne da banii! Afla cu ce pret!

VIDEO Jeffrey Franks, FMI: In 2010 Romania va avea 1 milion de someri!

In aceasta primavara, Dominique Strauss-Kahn, seful Fondului, va face o vizita in tara noastra, a declarat Jeffrey Franks, cel care a condus misiunea FMI in Romania, intr-un interviu acordat in exclusivitate Pro TV si www.incont.ro.