“Ministerul Finantelor Publice a aprobat alocarea pe banci a celor 500 de milioane de lei, suma totala cu care a fost suplimentat plafonul de garantii pentru programul 'Prima Casa'. Finantatorii care au primit plafoane sunt: Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit”, se precizeaza in comunicat. '

Pe lista Ministerului nu mai apar bancile Alpha Bank si Intesa Sanpaolo Bank, partenere pana acum in program.

“Hotararea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garantii care pot fi emise anul acesta in cadrul Programului 'Prima Casa' a fost adoptata de Guvern in sedinta din 28 septembrie. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitarilor de acordare a unei finantari garantate in cadrul Programului, aflate in diverse stadii de aprobare si pre-aprobare la finantatori”, se mai arata in comunicat.

Plafonul de garantii pentru anul 2016 al Programului a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, in luna mai. Astfel, dupa cele doua suplimentari, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, in acest an, de 2,69 miliarde de lei.

In total, de la lansarea Programului in 2009 si pana la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garantii in valoare totala de 16,88 de miliarde de lei. In acest moment, rata de neplata de catre beneficiarii programului 'Prima Casa' este de 0,3%.