O noua amenintare informatica, "Mousetrap Trojan", face victime pe Internet, vizati fiind in special utilizatorii care folosesc conturi bancare pentru plati online. Troianul se deschide ca un applet Java, fiind deghizat intr-un player Adobe Flash, denumit "Trojan.Downloader.Java.OpenConnection.BA". Fisierul, intitulat "Trojan.Generic.KD.218227", este scris in Visual Basic si se salveaza intr-un folder denumit "temp_flash_file phx".

Odata instalat, troianul va fi activ la orice repornire a sistemului de operare si va bloca update-urile antivirusului. "Mousetrap Trojan" creeaza automat un shortcut in Startup cu extensia .lnk, astfel incat sa fie mereu pregatit pentru a copia datele conturilor utilizate pentru plati online. Troianul trimite informatiile legate de contul bancar catre un server C&C.

"Pentru a evita acest tip de amenintare, instalati un antivirus bun care sa fie actualizat tot timpul", declara Doina Cosovan, analist in cadrul companiei Bitdefender. "Nu instalati niciodata aplicatii software sugerate intr-o fereastra de tip pop-up, in special atunci cand nu ati cautat asa ceva", mai spune Doina Cosovan.

Sursa: Bitdefender / Foto: Daily Mail