Ghici care e reteaua sociala cea mai apreciata de utilizatori! Nu e nici Facebook, nici Twitter si nici macar Pinterest. Potrivit unui raport comScore privind retelele sociale, datele pe Luna martie arata ca site-ul Tagged este cel mai apreciat de utilizatori. Creatorii lui sunt din San Francisco.

Statistica spune ca Tagged a fost vizitat de 18 ori de fiecare dintre userii sai, in martie. Doar Facebook a reusit sa il intreaca, inregistrand un scor de 36 la aceasta categorie. Problema pentru Zuckerberg tine de durata vizitei. In timp ce oamenii stau pe Facebook 10,9 minute la o vizita, cei care intra pe Tagged petrec 12,1 minute.

Interesant este ca Tagged a inceput in 2004, moment in care fondatorii lui, Greg Tseng si Johann Schleier-Smith, si-au dat seama ca nu ar face fata unei concurente cu Facebook si au schimbat placa.

Cei de la Facebook au mers pe ideea de a pastra, cu ajutorul retelei, legaturi de prietenie existente in realitate. Fondatorii Tagged si-au propus, in schimb, ca reteaua lor sa ii ajute pe oameni sa isi creeze in lumea virtuala relatii de prietenie sau de dragoste bazate pe interese comune. In prezent, in site sunt inscrise peste o suta de milioane de persoane.

Tagged este pe profit din 2008, iar in ultimul an si-a triplat numarul de angajati la peste 170. Fondatorii lui mizeaza pe conceptul de "descoperire sociala", care ar putea sa prinda tot mai bine in viitorul apropiat, pe masura ce vietile noastre se vor muta in mediul virtual.

Sursa: mashable