Potrivit unui raport al Goldman Sachs, citat de Business Insider, tarile din grupul BRIC – Brazilia, Rusia, China si India, identificate in urma cu 10 ani de economistul Jim O'Neill ca fiind principalele motoare de crestere economica, vor continua sa evolueze pozitiv in urmatorii ani.

Raportul citat vorbeste si despre evolutia celorlalte economii ale lumii si prezinta graficul celor mai bogate tari, in functie de PIB-ul pe cap de locuitor.

Si desi in prezent trece, la randul sau, printr-o criza economica dura, care a saracit cu mult populatia, si a adunat cea mai mare datorie din toate timpurile, America va fi cea mai bogata tara din lume in 2050, potrivit Goldman Sachs. Locurile al doilea si al treilea vor fi ocupate de Canada si Marea Britanie.

China, in schimb, care acum se bucura de o crestere economica record, nu se va afla, peste 40 de ani, nici macar in apropierea celei mai bogate tari din lume si va fi depasita chiar si de Mexic.

Graficul nu include tarile din Orientul Mijlociu, bogate in resurse naturale, care se afla deja printre cele mai bogate din lume si care, cel mai probabil, isi vor continua cresterea.