Prima data, Joan R. Ginther a castigat 5,4 milioane de dolari, iar la 10 ani distanta inca 2 milioane de dolari. Dar norocul ei era departe de a se fi terminat, peste alti doi ani luand 3 milioane. A patra oara, in vara lui 2010, Ginther si-a sporit averea cu alte 10 milioane de dolari castigate, evident, la loterie.

Care sunt sansele sa se intample asa ceva? Cam de unu la 18 septilioane (septilionul are 24 de zerouri), spun matematicienii, iar astfel de cazuri sunt intalnite la 67 de miliarde de ani.

Asa ca tot mai multe voci se intreaba cum de a reusit aceasta sa ghiceasca numerele castigatoare si de atatea ori. In primul rand, presa a mai relatat faptul ca ea este o fosta profesoara de matematica la Universitatea Stanford si are doctorat in statistica.

Un profesor de la Universitatea din Nevada spune ca, atunci cand ceva atat de improbabil devine realitate intr-un cazinou de exemplu, persoana trebuie interogata. Chiar daca Ginther locuieste acum, ironic, in Las Vegas, ea a castigat toate cele trei premii atunci cand locuia in Texas. In trei din cele patru cazuri, femeia a cumparat biletele de la acelasi minimarket din Bishop.

Specialistii spun ca Ginther a reusit sa determine algoritmul dupa care sunt pot fi aflate numerele castigatoare la loto, doar urmarind si interpretand rezultatele tichetelor necastigatoare. Chiar si asa, reprezentantii Loteriei din Texas spun ca nu ai niciun fel de suspiciuni, ea avand doar noroc.

Citeste si

 Compania care produce jocul "Angry Birds", evaluata la 1,2 mld. de dolari in discutiile pentru finantare

 Boc: In prezent, niciun leu nu va fi taiat. Drepturile pe 2012 vor fi decise prin buget